Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jo jo jó

 

Na závody ve Škvořeticích navázaly závody v okolí rekreačního střediska Pilský mlýn, které se nachází poblíž obce Sedlice u Blatné. Těmito závody končívá podzimní sezóna závodů psích spřežení v Čechách. K sobotnímu večeru neodmyslitelně patří posezení s doprovodem country kapely. A tak tomu bylo i první prosincový víkend toho roku …

Začalo to spontánně. Dali jsme si ve výčepu becherovku (už nevím, kdo byl se mnou spoluviníkem) a nezůstalo u jedné. Postupně se k nám přidávaly další musherky a každou další skleničku jsme doprovázeli hlasitým „jo jo jó“. Jana Porubská, Patricie Švecová, Martina Štěpánková, Ivana Mrázová, Kristina Mauleová, Linda Keltnerová, Lucie Anděrová i Eva Koubová (snad jsem nezapomněl některou prásknout a některou neuvedl omylem) se rozparádily tak, že jim patřil nejen výčep, ale hlavně taneční parket.

Když jsem druhý den dopoledne dobíhal do cíle závodu, z různých koutů se ozývalo významné „jo jo jó“.

 

Na jiných sedlických závodech jsem hodil směrem k Terezce Ženíškové papírový pivní tácek, kterých bylo po stolech hojné množství. Terezka nelenila a mým směrem letělo tácků několik. Po chvíli se přidali nejen Ženíškovi, Kekenovi či Roman Čermák, ale i osazenstvo dalších stolů, a převážná většina ze všech přítomných pivních tácků létala vzduchem nebo se válela po zemi.

Podobná situace se často opakovala i na dalších závodech.

Jo jo jó!